Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Äppelpaj med pekannötstosca

(3 kommentarer)  
Skriv ut

Ett riktig smarrig äppelpaj som jag hittade i en lokaltidning.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda ingredienserna till bottnen och låt därefter degen vila i kylen minst en halvtimme.
  2. Tryck ut degen i en pajform (gärna med löstagbar kant), ca 25 cm i diameter. Förgrädda pajskalet i mitten av ugnen 200 grader i ca 12-15 minuter. Skala äpplena, skiva dem tunt och bred ut skivorna i pajskalet. Blanda smör, socker, vetemjöl och mjölk i en kastrull och koka upp. Rör hela tiden tills det smält ihop till en smidig blandning.
  3. Blanda ner de hackade nötterna. Häll toscasmeten över äppelskivorna. Sätt in pajen i ugnen igen och grädda ytterligare 20-25 minuter tills äpplena känns mjuka och toscatäcket fått gyllenbrun färg.
  4. Servera pajen ljummen med vispad grädde.

Liknande recept

Kommentarer (3)

  • bmknutsson 12 februari 2012

    Hej! Vad roligt att du gillade min äppelpaj med pecannötstäcke. MVH Britt-Marie Knutsson Lokaltidningen

  • Moamellberg 12 oktober 2014

    Supergod äppelpaj! Jag tillsatte även kanel i toscasmeten vilket gjorde pajen ännu lite godare.

  • Moamellberg 12 oktober 2014

    Supergod äppelpaj! Jag tillsatte även kanel i toscasmeten vilket gjorde pajen ännu lite godare.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.