Ett riktig smarrig äppelpaj som jag hittade i en lokaltidning.
Instruktioner
- Blanda ingredienserna till bottnen och låt därefter degen vila i kylen minst en halvtimme.
- Tryck ut degen i en pajform (gärna med löstagbar kant), ca 25 cm i diameter. Förgrädda pajskalet i mitten av ugnen 200 grader i ca 12-15 minuter.
Skala äpplena, skiva dem tunt och bred ut skivorna i pajskalet. Blanda smör, socker, vetemjöl och mjölk i en kastrull och koka upp. Rör hela tiden tills det smält ihop till en smidig blandning.
- Blanda ner de hackade nötterna. Häll toscasmeten över äppelskivorna.
Sätt in pajen i ugnen igen och grädda ytterligare 20-25 minuter tills äpplena känns mjuka och toscatäcket fått gyllenbrun färg.
- Servera pajen ljummen med vispad grädde.
Publicerat den
4 september 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Hej! Vad roligt att du gillade min äppelpaj med pecannötstäcke. MVH Britt-Marie Knutsson Lokaltidningen
Supergod äppelpaj! Jag tillsatte även kanel i toscasmeten vilket gjorde pajen ännu lite godare.
Supergod äppelpaj! Jag tillsatte även kanel i toscasmeten vilket gjorde pajen ännu lite godare.