Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Äppelpaj på Hagdals vis

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Fyllning av äpplen och krusbär samt en underbar botten gör den här speciell!

Ingredienser

Instruktioner

Gör mördegen och låt den vila. Kavla ut 2/3 av degen och täck botten och kanter på en pajform. Skala, kärna ur och klyfta äpplena. Lägg på dem och täck med sylten. Färska krusbär kan blandas med äppelklyftorna och 1 dl socker. Kavla ut resten av degen till ett lock och täck formen. Jag brukar hellre sporra ut remsor av degen och lägga i ett gallermönster. Gör du ett heltäckande lock måste kanterna nypas till väl och några små ånghål göras med en gaffel. Grädda mitt i ugnen ca 30-40 minuter. Ytan ska ha gyllengul färg. Vispad grädde eller vaniljsås är gott till.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.