Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Äppelpaj utan smör

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En god paj / kaka utan något fett.

Ingredienser

Instruktioner

Skär och lägg äppelbitar i en rund form. Strö över 1msk socker. Vispa ägg och socker pösigt. Rör ner vetemjöl blandat med bakpulver. Bred ut smeten över äppelbitarna. Häll i det kokande vattnet och ställ in formen i ugnen. Grädda i 200º i ca 30 min

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • huado29 24 oktober 2009

    Jag älskar äppen. Den kaka smakar jättegott o friskare. Pga min form är större, då använde jag ett mer äpplen o en mer ägg, totalt 2dl vetmjöl, men enda 1dl strösocker, 1/2parlsasocker instället. Vi åt med vanijisås.Jättegott! Jag tänker på kanelpulver, ska vi använda så? Min paj hade inga mörk färg som bilden var den där.

  • Jossejo 13 mars 2013

    Ska testas! :)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.