Supergoda pannkakor till mellanmålet.
Instruktioner
- Blanda mjöl, socker och kanel i en skål och gör en grop i mitten. Vispa ihop ägg och mjölk och häll det i gropen. Rör försiktigt in de torra ingredienserna med en träsked till en slät smet och rör sedan ner rivet äpple.
- Hetta upp smöret i en stor teflonpanna på svag värme tills det har smält och börjat fräsa. Tillsätt smeten matskedsvis till pannkakor, cirka 9 cm i diameter. Stek dem i cirka 1 minut tills smeten har stannat och börjar bli blåsig på ovansidan. Vänd och stek på andra sidan i 30 sekunder eller tills pannkakorna är genomstekta; de ska vara gyllenbruna. Är de för bleka så höj värmen lite. Ta upp dem och håll färdiga pannkakor varma medan du steker resten. (Det ska inte behövas mer smör.)
- Lönnsirapssmör: smält smör och lönnsirap i en kastrull på svag värme och rör tills det blandats. Lägg upp pannkakorna på tallrikar, skeda över lönnsirapssmör och servera dem
Publicerat den
15 juni 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Ett av de bästa recept jag har provat! Ät som del av en härlig söndagsbrunch, eller sväng ihop när det kommer ovantade gäster!
Mycket goda små rackare! Mer fika än mellanmål tycker jag men så blir det ju ibland ;o)