Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Äppelparfait med citronbasilika och kanelsås

(1 kommentar)  
  • Serverar: 6-8 portioner
Skriv ut

Citronbasilika eller citronmeliss i parfaiten ger den en ny jättegod smak. Bjud parfaiten tillsammans med kall eller ljummen kanelsås

Ingredienser

Instruktioner

  1. Vispa äggulor och socker ljust och pösigt. Vispa grädden, tillsätt äppeljuice när grädden börjar tjockna och fortsätt vispa tills grädden är fast.
  2. Skala, kärna ur och riv äpplet. Finhacka örtkryddan.
  3. Rör ner grädde, äpple och örtkrydda i äggsmeten. Rör så att allt blandas.
  4. Häll smeten i en form som rymmer ca 2 liter. Täck med lock och ställ formen i frysen minst 4-5 timmar.
  5. Tag fram parfaiten ca 20 minuter innan den ska serveras.
  6. Rör samman alla ingredienserna, utom smöret, till såsen i en kastrull. Låt det koka upp under omrörning. Tillsätt smöret och låt såsen småkoka ca 2 minuter.
  7. Skeda upp glassen och bjud såsen ljummen eller kall.
  8. Garnera eventuellt som på bilden.
  9. Njut!

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • skydiver 1 juni 2009

    Supergott! Kan verkligen rekomenderas. Lätt att göra också, både parfait och sås.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.