Citronbasilika eller citronmeliss i parfaiten ger den en ny jättegod smak.
Bjud parfaiten tillsammans med kall eller ljummen kanelsås
Instruktioner
- Vispa äggulor och socker ljust och pösigt.
Vispa grädden, tillsätt äppeljuice när grädden börjar tjockna och fortsätt vispa tills grädden är fast.
- Skala, kärna ur och riv äpplet. Finhacka örtkryddan.
- Rör ner grädde, äpple och örtkrydda i äggsmeten.
Rör så att allt blandas.
- Häll smeten i en form som rymmer ca 2 liter.
Täck med lock och ställ formen i frysen minst 4-5 timmar.
- Tag fram parfaiten ca 20 minuter innan den ska serveras.
- Rör samman alla ingredienserna, utom smöret, till såsen i en kastrull.
Låt det koka upp under omrörning.
Tillsätt smöret och låt såsen småkoka ca 2 minuter.
- Skeda upp glassen och bjud såsen ljummen eller kall.
- Garnera eventuellt som på bilden.
- Njut!
Publicerat den
18 oktober 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Supergott! Kan verkligen rekomenderas. Lätt att göra också, både parfait och sås.