Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Äppelparfait med pinje- och havrefras samt kanelsirap

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En höstlig dessert som får dina smaklökar att höja sig!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala och kärna ur äpplena, skär dem i mindre bitar och sjud lite i vatten tills de är mjuka. Mixa till en slät puré. Vispa äggulor och socker vitt och pösigt, blanda med äppelpurén. Vispa grädden luftig och vänd ner ägg- och äppelsmeten, vänd runt försiktigt. Klä en form med plastfolie och fyll upp med smeten. Ställ i frys minst 6 timmar.
  2. Pinje- och havrefras: Grovhacka pinjenötterna, smält smör och råsocker. Vänd ner havregryn och pinjenötter och rör runt väl. Slå upp på bakplåtspapper och låt svalna.
  3. Kanelsirap: Koka ihop ingredienserna till en simmig konsistens. Låt svalna. Sirapen blir fastare när den har svalnat.
  4. Skär upp äppelparfaiten i portionsbitar, strö över pinje- och havrefraset och avsluta med att ringla över kanelsirap.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.