En höstlig dessert som får dina smaklökar att höja sig!
Instruktioner
- Skala och kärna ur äpplena, skär dem i mindre bitar och sjud lite i vatten tills de är mjuka. Mixa till en slät puré.
Vispa äggulor och socker vitt och pösigt, blanda med äppelpurén. Vispa grädden luftig och vänd ner ägg- och äppelsmeten, vänd runt försiktigt.
Klä en form med plastfolie och fyll upp med smeten.
Ställ i frys minst 6 timmar.
- Pinje- och havrefras:
Grovhacka pinjenötterna, smält smör och råsocker. Vänd ner havregryn och pinjenötter och rör runt väl. Slå upp på bakplåtspapper och låt svalna.
- Kanelsirap:
Koka ihop ingredienserna till en simmig konsistens. Låt svalna. Sirapen blir fastare när den har svalnat.
- Skär upp äppelparfaiten i portionsbitar, strö över pinje- och havrefraset och avsluta med att ringla över kanelsirap.
Publicerat den
16 november 2009
Liknande recept
Skriv kommentar