Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Äppelpudding

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

På höstens tidiga fallfrukt eller på nån annan syrlig äppelsort lagar du en härlig äppelpudding till efterrätt och serverar den med kall gräddmjölk eller vaniljsås. Receptet är en variant på vår traditionella äppelkaka. Förutom kanel kan man blanda i lite ingefära eller nejlikor.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Kärna ur äpplena, skär dem i klyftor och skala dem.
  2. Smörj en eldfast form med lite av fettet.
  3. Blanda skorpmjöl, socker och kanel. Varva äpplen och brödsmuleblandning i formen och häll över det smälta matfettet.
  4. Grädda puddingen tills äpplena känns mjuka, ca 30 minuter i 200 grader.
  5. Servera äppelpuddingen när den svalnat något.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.