Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Äppelpudding med cidersås

 
  • Serverar: 4-5 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Äppelpudding serverad med cidersås är en lättlagad dessert, som passar utmärkt året runt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala och kärna ur äpplena. Skär dem i bitar. Koka äppelbitarna i cidern ca 5 minuter, låt äpplena rinna av och spara spadet.
  2. Mosa äpplena i mixer eller matberedare och smaksätt med muskot. Vispa ägg och socker pösigt och blanda ned det i äppelmoset. Häll äppelsmeten i en smord, ugnssäker form och grädda i mitten av ugnen i 175° ca 30 minuter.
  3. Sås: Blanda 1 1/2 dl äppelspad och 1 1/2 dl äppeljuice i en kastrull. Vispa ned mjöl och sirap och låt det koka några minuter.
  4. Servera äppelpuddingen, ev garnerad med citronmeliss, jordgubbar eller äppelskivor. Bjud såsen till.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.