- Serverar: 4-5 portioner
- Tid: 1 timme
Skriv ut
Äppelpudding serverad med cidersås är en lättlagad dessert, som passar utmärkt året runt.
Instruktioner
- Skala och kärna ur äpplena. Skär dem i bitar. Koka äppelbitarna i cidern ca 5 minuter, låt äpplena rinna av och spara spadet.
- Mosa äpplena i mixer eller matberedare och smaksätt med muskot. Vispa ägg och socker pösigt och blanda ned det i äppelmoset. Häll äppelsmeten i en smord, ugnssäker form och grädda i mitten av ugnen i 175° ca 30 minuter.
- Sås: Blanda 1 1/2 dl äppelspad och 1 1/2 dl äppeljuice i en kastrull. Vispa ned mjöl och sirap och låt det koka några minuter.
- Servera äppelpuddingen, ev garnerad med citronmeliss, jordgubbar eller äppelskivor. Bjud såsen till.
Publicerat den
13 mars 2008
Liknande recept
Skriv kommentar