- Serverar: 5-7 portioner
- Tid: 45 minuter
Skriv ut
Jättegod gröt med massor av äpplen i, precis som mamma brukade göra den. Mycket nyttigare än vanlig risgrynsgröt på grund av alla äpplerna. Bra recept att ha nu när äpplerna snart börjar mogna i trädgårdarna.
Instruktioner
- Mät upp 3 dl grötris och häll det i en microanpassad kastrull eller skål som har lock.
- Tillsätt saltet, vattnet, kanelen och vaniljsockret.
- Skala äpplerna och skär eller riv dem grovt. Tillsätt dem sedan i kastullen tillsammans med de andra ingredienserna.
- Häll nu på vatten så att det täcker både riset och äpplerna. Det skall ändå finnas några cm kvar i kastullen.
- Kör i micron på full effekt i 6 minuter. Rör om och kör sedan 15 minuter på halv effekt. Rör om och kör sedan i 10 minuter på halv effekt.
- Nu har vattnet förmodligen dragit in, annars får du köra några minuter till på halv effekt. Tillsätt nu mjölk tills kastrullen är full, rör om försiktigt. Kör på full effekt i 3 minuter. Rör om och kör på halv effekt i 7 minuter.
- Nu kan gröten bli kvar på eftervärme om du lämnar locket på, vill du ha den klar snabbare får du fortsätta köra på halv effekt tills önskad konsistens uppnås.
Publicerat den
1 juli 2008
Liknande recept
Skriv kommentar