Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Äppelrulle

 
  • Serverar: 10-12 portioner
  • Tid: 2 timmar
Skriv ut

Härlig rulltårta med smak av äpple,kanel och vanilj.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Äppelkompott: Kärna ur och skär äpplena i små bitar. Lägg i en kastrull tillsammans med resterande ingredienser. Koka upp och sjud utan lock i ca 10 min. Blanda kraftigt i den klara kompotten så att bitarna mosas lite. Ställ i kylen för att kallna.
  2. Tårtbotten: Sätt ugnen på 250 grader(200 varmluft) Vispa ägg och socker luftigt(3-4 min). Blanda mjöl och bakpulver i en annan bunke, sikta i det i smeten och vänd ihop det försiktigt med hjälp av en slickepott. Tillsätt vätskan. Smörj ett bakplåtspapper i en långpanna(30 × 40) med lite smör och bred ut smeten över det smorda pappret. Grädda i mitten av ugnen ca 5 min. Strö på socker och stjälp upp kakan på ett bakplåtspapper. Dra bort det pappret som kakan gräddats på. Om det är svårt att få bort pappret kan man pensla det med kallt vatten.
  3. Smörkräm: Vispa samman alla ingredienser utom äggulan i ca 5-10 min. Tillsätt gulan och vispa tills krämen är slät.
  4. Bred på smörkrämen och den kylskåpskalla äppelkompotten på den svala tårtbottnen, rulla ihop från lång- eller kort--sidan med hjälp av pappret. Ställ i frysen ca 1 timme, skär upp och servera. Förvara överbliven tårta i en plastpåse i frysen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.