Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Äppelrutor

 
Skriv ut

Ingredienser

Instruktioner

Blanda mjöl, socker och vaniljsocker tilldegen, hacka raskt i matfettet eller mixa i en matberedare till en jämn deg. Platta ut i en fyrkantig ugnsform, cirka 20x25 cm. (Dubbel sats blir lagom till en långpanna.) Grädda bottnen mitt i 200 grader varm ugn cirka 15 minuter. Vispa under tiden äggen med sockret till äppelsmeten riktigt pösigt. Blanda i mjölet. Obs! Det ska inte vara med något bakpulver. Fördela smeten över den förgräddade bottnen, stoppa i tätt med tunna äppelklyftor. Hyvla smöret tunt med osthyvel och täck äppelsmeten med skivorna. Strö pärlsocker ovanpå. Grädda kakan i 175 graders ugnsvärme tills äpplena är mjuka och kakan känns torr när du provar med en sticka, cirka 15 minuter. Låt kakan svalna och skär den sedan i rutor, cirka 4x4 cm.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.