Instruktioner
Blanda mjöl, socker och vaniljsocker tilldegen, hacka raskt i matfettet eller mixa i en matberedare till en jämn deg. Platta ut i en fyrkantig ugnsform, cirka 20x25 cm. (Dubbel sats blir lagom till en långpanna.) Grädda bottnen mitt i 200 grader varm ugn cirka 15 minuter. Vispa under tiden äggen med sockret till äppelsmeten riktigt pösigt. Blanda i mjölet. Obs! Det ska inte vara med något bakpulver. Fördela smeten över den förgräddade bottnen, stoppa i tätt med tunna äppelklyftor. Hyvla smöret tunt med osthyvel och täck äppelsmeten med skivorna. Strö pärlsocker ovanpå. Grädda kakan i 175 graders ugnsvärme tills äpplena är mjuka och kakan känns torr när du provar med en sticka, cirka 15 minuter. Låt kakan svalna och skär den sedan i rutor, cirka 4x4 cm.