Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Äppelrutor i långpanna

 
  • Serverar: 30-40 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Många små goda rutor blir det av den här satsen. Och lättbakade är de också...

Ingredienser

Instruktioner

  1. Gör så här Smält smöret, låt det svalna. Vispa ägg och strösocker poröst. Blanda mjöl och bakpulver, rör försiktigt ner matfett, mjölk och mjölblandning i äggsmeten. Häll smeten på bakpapper i långpanna, 30 x 40 cm.
  2. Strössel: Mät upp alla ingredienser i en stor plastpåse, skaka påsen så att strösslet blandas.
  3. Skala och skär äpplena i klyftor, lägg dem i påsen och skaka om.
  4. Fördela strösslet över kaksmeten och tryck ner äppelbitarna något i smeten. Grädda i mitten av ugnen ca 30 minuter i 175°. Låt kakan svalna, skär den i ca 30-40 rutor.
  5. LÅT SMAKA!
  6. Serveras gärna med vaniljvisp eller vaniljsås.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.