Frasig havretopp och kardemumma i kakan därunder. Det här är som gjort för en hemtrevlig eftermiddagsfika.
Instruktioner
- Ugnsvärme 225 grader
Smält smöret i en kastrull. Tillsätt mjölk och låt degspadet bli fingervarmt, 37 grader.
- Smula jästen i en matberedare och tillsätt degspadet. Kör tills jästen har löst sig. Tillsätt socker, kardemumma och nästan allt mjöl.
- Arbeta samman till en smidig inte allt för lös deg. Degen kan naturligtvis göras för hand också.
- Platta ut degen i en stor långpanna. Låt jäsa till dubbel storlek, ca 30 minuter.
- Topping:
Smält smöret och låt det kallna. Blanda med socker och havregryn. Bred äppelmos över kakan och toppa med havregrynssmeten.
- Grädda mitt i ugnen 15-20 minuter. Låt svalna på galler under duk. Skär kakan i bitar.
Publicerat den
5 november 2008
Liknande recept
Skriv kommentar