Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Äppelrutor med havretäcke

 
  • Serverar: 24 portioner
Skriv ut

Frasig havretopp och kardemumma i kakan därunder. Det här är som gjort för en hemtrevlig eftermiddagsfika.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugnsvärme 225 grader Smält smöret i en kastrull. Tillsätt mjölk och låt degspadet bli fingervarmt, 37 grader.
  2. Smula jästen i en matberedare och tillsätt degspadet. Kör tills jästen har löst sig. Tillsätt socker, kardemumma och nästan allt mjöl.
  3. Arbeta samman till en smidig inte allt för lös deg. Degen kan naturligtvis göras för hand också.
  4. Platta ut degen i en stor långpanna. Låt jäsa till dubbel storlek, ca 30 minuter.
  5. Topping: Smält smöret och låt det kallna. Blanda med socker och havregryn. Bred äppelmos över kakan och toppa med havregrynssmeten.
  6. Grädda mitt i ugnen 15-20 minuter. Låt svalna på galler under duk. Skär kakan i bitar.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.