Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Äppelsaft

(2 kommentarer)  
Skriv ut

Ingredienser

Instruktioner

Dela och kärna ur äpplena. Skär dem i bitar och lägg i en kastrull med vatten och citronsyra. Koka upp och låt koka under lock tills äpplena blir mosiga. Häll genom tät silduk och låt det rinna av väl, ca 1 timme. Mät upp saften så att du vet hur mycket socker som ska tillsättas. Häll i en kastrull och koka upp tillsammans med socker. Skumma saften. Rör ut natriumbensoatet i lite av saften och blanda. Koka upp och häll sedan på rengjorda flaskor.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • Nina1979 1 september 2011

    Jättegod saft!=) Gör den nu för andra gången på en vecka. Perfekt att göra med en massa fallfrukt!=)

  • FruKarlsson 13 september 2011

    Hur mycket saft blir det om man gör enligt receptet?

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.