Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Äppelsemla med mascarponegrädde och kanel

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Äpple och kanel är gott - även i semlor. Perfekt för dig som inte gillar mandelmassan i den klassiska semlan eller du som vill prova något nytt. Jag lovar, du blir inte besviken!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smält smöret i en kastrull och häll i mjölken. Värm det till 37 grader. Smula ner jästen i en bunke. Häll över degvätskan och rör tills jästen lösts sig. Tillsätt salt, socker, stött kardemumma, ägg och större delen av vetemjölet. Arbeta degen tills den är smidig och släpper bunkens kanter. Låt degen jäsa under bakduk i 30 minuter.
  2. Ta upp degen på mjölat bakbord och baka ut den till 6 ovala eller runda bullar, ca 115 g. Lägg bullarna på en plåt med bakplåtspapper. Låt dem jäsa under bakduk i ytterligare 30 minuter.
  3. Sätt ugnen på 250 grader.
  4. Pensla bullarna med uppvispat ägg. Grädda dem mitt i ugnen i 5-7 minuter. Låt dem svalna på ett galler. Skär av lock på bullarna. Gröp ur en del av inkråmet och fyll semlorna med äppelmos.
  5. Vispa grädden och tillsätt kanelen. Rör ner mascarponeost i grädden. Spritsa eller klicka ut grädden på de fyllda bullarna. Lägg på locken. Sikta över florsocker och servera!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.