Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Äppelsmulpaj

(1 kommentar)  
Skriv ut

Bland de godaste fruktpajer jag vet, smakar fantastiskt med vaniljsås, grädde eller glass.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala, kärna ur och skiva äpplena. Blanda dem i en skål med kanel och socker. Mängd på socker och kanel efter egen smak.
  2. Smält margarinet i en kastrull. Rör ner havregryn, mjöl och socker. Ta hellre lite mer havregryn än mjöl, och se till att smulet inte blir för torrt och ej heller för blött, Det ska vara fast men ändå fuktigt.
  3. Smörj en ugnsfast form och täck botten med äpplen, täck sedan över dessa med smulet. Grädda i ugnen på 225 grader i ca 20 min eller tills pajen fått en fin färg.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • tuppsan 1 oktober 2010

    Gott men lite för söt. men man kan ju ta lite mindre socker

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.