Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Äppelsmulpaj med mandel

 
  • Serverar: 12 portioner
Skriv ut

En älskad klassiker med goda havresmulor på toppen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Blanda ihop mjukt smör, florsocker och vetemjöl. Tillsätt äggulan och arbeta ihop till en deg. Forma den till en boll, stoppa den i en plastpåse. Låt den vila i kyl 1 timme.
  3. Blanda ihop alla ingredienser till smuldegen och ställ i kylen.
  4. Kalva ut pajdegen och klä en pajform, 24-26 cm i diameter, med den. Nagga botten med en gaffel. Förgrädda pajskalet ca 10 minuter.
  5. Kärna ur äpplena och skär dem i tunna klyftor. Blanda socker och kanel, strö över klyftorna. Lägg klyftorna tätt på pajskalet i ett cirkelformat mönster, börja utifrån kanten och fortsätt inåt. Strö över smuldegen. Hacka mandeln grovt och strö över.
  6. Grädda pajen mitt i ugnen 25-30 minuter tills den fått fin gyllenbrun färg. Låt pajen svalna något och pudra sedan över florsocker. Servera pajen med vaniljsås.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.