En älskad klassiker med goda havresmulor på toppen.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Blanda ihop mjukt smör, florsocker och vetemjöl. Tillsätt äggulan och arbeta ihop till en deg. Forma den till en boll, stoppa den i en plastpåse. Låt den vila i kyl 1 timme.
- Blanda ihop alla ingredienser till smuldegen och ställ i kylen.
- Kalva ut pajdegen och klä en pajform, 24-26 cm i diameter, med den. Nagga botten med en gaffel. Förgrädda pajskalet ca 10 minuter.
- Kärna ur äpplena och skär dem i tunna klyftor. Blanda socker och kanel, strö över klyftorna. Lägg klyftorna tätt på pajskalet i ett cirkelformat mönster, börja utifrån kanten och fortsätt inåt. Strö över smuldegen. Hacka mandeln grovt och strö över.
- Grädda pajen mitt i ugnen 25-30 minuter tills den fått fin gyllenbrun färg. Låt pajen svalna något och pudra sedan över florsocker. Servera pajen med vaniljsås.
Publicerat den
20 september 2014
Liknande recept
Skriv kommentar