Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Äppelsockerkaka

 
  • Serverar: 14 portioner
Skriv ut

Äpplena kan bytas ut mot päron.

Ingredienser

Instruktioner

Sätt ugnen på 200 grader. Vispa ägg och socker pösigt till sockerkakan. Blanda ner övriga ingredienser och rör smeten jämn. Grädda kakan i smord och bröad liten långpanna i ca 15 minuter. Koka upp sockerlagen och lägg i de skalade och klyftade äppelbitarna och koka dem mjuka. Ta upp äppelbitarna och lägg dem på kakan. Häll lite av sockerlagen över så att kakan blir saftig. Sänk värmen till 175 grader i ugnen. Vispa vitorna till hårt skum. Vänd ner sockret och vispa ytterligare några minuter. Bred marängmassan över äpplena. Ställ in formen i ugnen tills marängen fått lite färg ca 8 minuter. Servera gärna med vaniljvisp.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.