Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Äppelsoppa med chokladstickor

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En härlig soppa som serveras i små skålar. Toppa med en smaksatt vaniljglass. Beräkna 1 tsk nymortlad kardemumma till ca 3 dl glass.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med chokladstickorna: Sätt ugnen på 225 grader. Kavla ut smördegsplattan så tunt det går. Strö den rivna chokladen ovanpå.
  2. Skär ut små tunna stickor. Vrid dem försiktigt och lägg på bakplåtsförsedd plåt. Ugnsbaka i 5-10 minuter. Låt kallna.
  3. Äppelsoppa: Koka upp kryddorna och sockret i äppelmusten, red därefter med arrowrot utrört i kallt vatten. Låt svalna och ställ sedan soppan i kylskåpet över natten.
  4. Sila av kryddorna. Skala och tärna äpplet fint, pressa över citronsaften. Låt äpplena marineras i ett par minuter och lägg sedan ner dem i soppan. Servera soppan iskall med glass och chokladstickor.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.