Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Äppelsorbet med chokladbiscotti á la viktväktarna

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

2 poäng portionen/äppelsorbet 1½ poäng / chokladbiscotti OBS!! Om man inte vill ha eller har calvados kan man byta mot 2 msk koncentrerad äppeljuice.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Äppelsorbet: skala och kärna ur äpplena. SKär dem i klyftor. Halvera vaniljstången på längden och skrapa ur fröna med en kniv.
  2. Häll vinet, sockret, citronsaften, vattnet och vaniljfröna i en kastrull. Värm och rör tills sockret löst sig. Lägg i äppelklyftorna. Sjud under lock i 5 minuter tills äpplet mjuknat.
  3. Rör ner calvadosen eller äppeljuicen. Ta från värmen och mixa till puré med stavmixer.
  4. Låt kallna och ställ in i frysen. Rör gärna i den då och då under infrysningen.
  5. Garnera med en torkad äppelskiva. Servera med choklad biscotti.
  6. Chokladbiscotti: Sätt ugnen på 175 grader. Dela äggen i gulor och vitor. Vispa äggulorna, sockret och vaniljsockret vitt och poröst. Vispa vitorna med elvisp till hårt skum. Vänd ner i ägguleblandningen.
  7. Hacka mandeln och chokladen. Blanda ner citronskalet, bittermandeloljan, mandeln och chokladen.
  8. Blanda mjölet och bakpulvret och sikta det över äggblandningen. Rör ihop till en smidig deg.
  9. Ta upp degen på ett lätt mjölat bakbord och rulla ut den till 2 st lite tillplattade längder. Lägg på en bakpappersklädd plåt.
  10. Grädda mitt i ugnen i 20 minuter tills de fått fin färg. Låt längderna svalna på galler och skär dem sedan i sneda skivor.
  11. Lägg kakorna glest att kallna.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.