Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Äppeltårta med calvados

 
  • Serverar: 10 portioner
Skriv ut

Riktiga läckerbitar, du blir inte besviken!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda ingredienserna till mördegen och lägg kallt att vila i 1-2 timmar. Kavla ut degen ca 2 mm tunn och klä 10 st portionsformar, ca 6-8 cm i diameter. Låt kanten hänga över med 1-1½ cm.
  2. Blanda mandel, florsocker, smör, mjöl, calvados och ägg till fyllningen. Fördela den på mördegsbottnarna. Lägg på en tumtjock skiva äpple och kläm den överhängande kanten deg runt äpplet. Strö över lite råsocker och baka i 200° varm ugn i 12-15 minuter.
  3. Skrapa ur vaniljstången och blanda med florsocker och crème fraiche.
  4. Finhacka resterna från äpplena. Karamellisera socker i en stekpanna, tillsätt äppelbitarna och koka ihop. Avsluta med 1 msk smör.
  5. Arrangera enligt bild.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.