Riktiga läckerbitar, du blir inte besviken!
Instruktioner
- Blanda ingredienserna till mördegen och lägg kallt att vila i 1-2 timmar. Kavla ut degen ca 2 mm tunn och klä 10 st portionsformar, ca 6-8 cm i diameter. Låt kanten hänga över med 1-1½ cm.
- Blanda mandel, florsocker, smör, mjöl, calvados och ägg till fyllningen. Fördela den på mördegsbottnarna. Lägg på en tumtjock skiva äpple och kläm den överhängande kanten deg runt äpplet. Strö över lite råsocker och baka i 200° varm ugn i 12-15 minuter.
- Skrapa ur vaniljstången och blanda med florsocker och crème fraiche.
- Finhacka resterna från äpplena. Karamellisera socker i en stekpanna, tillsätt äppelbitarna och koka ihop. Avsluta med 1 msk smör.
- Arrangera enligt bild.
Publicerat den
9 juli 2008
Liknande recept
Skriv kommentar