En ljuvlig läckerhet från fruktträdslundarna i Normandie. En äkta fransk äppeltårta gör du på lövtunna skivor. Äppelaromen återfinns även i såsen, tack vare brännvinet calvados.
Instruktioner
- Lägg smördegsplattan med sitt bakpapper på en plåt. Pensla 1 cm av kanten med vatten och vik sedan upp kanten så att den blir dubbel. Hacka valnötterna grovt.
- Skala äpplena och dela varje äpple i fyra klyftor. Ta ur kärnhuset och skär klyftorna i tunna skivor. Lägg äppelskivorna på smördegen i ett tätt lager och strö på strösocker.
- Smält matfettet och droppa det över äpplena. Grädda tårtan i 225 grader, ca 20 minuter, tills degen fått färg och äpplena blivit mjuka.
- Vispa grädden lätt, blanda den med vaniljsåsen och rör i calvados. Pudra tårtan med florsocker, garnera med citronmeliss och servera tårtan med calvadossåsen.
Publicerat den
22 januari 2008
Liknande recept
Skriv kommentar