Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Äppeltårta med Calvadossås

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

En ljuvlig läckerhet från fruktträdslundarna i Normandie. En äkta fransk äppeltårta gör du på lövtunna skivor. Äppelaromen återfinns även i såsen, tack vare brännvinet calvados.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lägg smördegsplattan med sitt bakpapper på en plåt. Pensla 1 cm av kanten med vatten och vik sedan upp kanten så att den blir dubbel. Hacka valnötterna grovt.
  2. Skala äpplena och dela varje äpple i fyra klyftor. Ta ur kärnhuset och skär klyftorna i tunna skivor. Lägg äppelskivorna på smördegen i ett tätt lager och strö på strösocker.
  3. Smält matfettet och droppa det över äpplena. Grädda tårtan i 225 grader, ca 20 minuter, tills degen fått färg och äpplena blivit mjuka.
  4. Vispa grädden lätt, blanda den med vaniljsåsen och rör i calvados. Pudra tårtan med florsocker, garnera med citronmeliss och servera tårtan med calvadossåsen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.