Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Äppeltårta med kesellakräm

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 10 portioner
Skriv ut

Kakor och tårtor med äpple finns i ett otal varianter. Prova gärna denna som garneras med kesellakräm.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175º. Börja med att smälta smöret till krämen och låt det svalna. Rör ner Kesella, florsocker och vaniljsocker. Ställ krämen i kylen.
  2. Rör smör och socker poröst. Rör i äggen, ett i taget. Skala och riv äpplena grovt. Rör ner dem i smeten. Blanda mjöl, bakpulver och kanel. Rör ner det i smeten. Häll smeten i en smord och bröad form, ca 24 cm i diam. Grädda i nedre delen av ugnen ca 40 minuter. Stjälp upp kakan och låt den kallna.
  3. Bred krämen över kakan. Låt den stelna i kylen.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • Reiko 27 maj 2009

    Underbart god tårta =3 gjorde denna här om dagen, och familjen stört älskade den! Lätt att göra, och blir Alltid super god =D

  • gds877 26 september 2009

    Den var superb, alla på kalaset tyckte om............................

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.