Kakor och tårtor med äpple finns i ett otal varianter.
Prova gärna denna som garneras med kesellakräm.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175º.
Börja med att smälta smöret till krämen och låt det svalna. Rör ner Kesella, florsocker och vaniljsocker. Ställ krämen i kylen.
- Rör smör och socker poröst. Rör i äggen, ett i taget.
Skala och riv äpplena grovt. Rör ner dem i smeten.
Blanda mjöl, bakpulver och kanel. Rör ner det i smeten.
Häll smeten i en smord och bröad form, ca 24 cm i diam.
Grädda i nedre delen av ugnen ca 40 minuter.
Stjälp upp kakan och låt den kallna.
- Bred krämen över kakan. Låt den stelna i kylen.
Publicerat den
25 maj 2009
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Underbart god tårta =3 gjorde denna här om dagen, och familjen stört älskade den! Lätt att göra, och blir Alltid super god =D
Den var superb, alla på kalaset tyckte om............................