Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Äppeltarte med calvadosdoftande toffee-sås

(1 kommentar)  
Skriv ut

Äppeltarten med calvadosdoftande toffee-sås. Servera den gärna lite ljummen eller rumstempererad. Då framträder smakerna mer än om den är kall.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Hacka alla ingredienserna till mördegen, det går bäst om smöret är kallt. Täck degen med plast och låt den vila i kylen i cirka 20 minuter.
  2. Sätt ugnen på 200˚.
  3. Kavla ut degen ganska tunt och kläd en pajform, cirka 23 centimeter i diameter, med degen.
  4. Ställ formen kallt i 10 minuter, nagga botten med en gaffel och förgrädda skalet mitt i ugnen i cirka 10–15 minuter.
  5. Skala äpplena och skär dem i tunna, kärnfria skivor. Strö lite socker och kanel i botten av pajskalet.
  6. Lägg äppelskivorna över och fördela resten av sockret och kanelen på äpplena.
  7. Grädda i mitten av ugnen i cirka 15 minuter.
  8. Gör glasyren under tiden. Blanda socker, grädde, calvados och rosmarinkvistar.
  9. Koka ihop tills det börjar bli tunn sirapskonsistens. Tag upp rosmarinkvistarna. Ta ut kakan och ringla glasyren över, strö på mandelspån eller rostade pinjenötter och grädda färdigt i ytterligare ca 5 minuter.
  10. Servera tarten ljummen eller rumstemperad, gärna med glass eller vispad vaniljgrädde.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • annica99 26 januari 2009

    En mycket god efterrätt på en trevlig middag. Bättre avslutning är svår att få.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.