Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Äppeltarte med mandelfyllning och tosca

 
  • Serverar: 10-12 portioner
Skriv ut

Ljuvligt god äppelpaj med en mjuk mandelfyllning toppad med ett knäckigt toscatäcke.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Botten: Blanda mjöl, socker och smör till en smulig massa i en matberedare eller med fingrarna. Tillsätt äggulan och arbeta ihop till en deg. Tryck ut degen i en form, ca 26 cm i diameter, med löstagbar kant. Låt den stå i kyl i minst 30 minuter. Sätt under tiden ugnen på 200 grader. Nagga pajskalet och grädda långt ner i ugnen i ca 12 minuter.
  2. Fyllning: Blanda smör, mandelmjöl, socker, ägg och citronskal. Skiva äpplena mycket tunt. Häll blandningen i det förgräddade pajskalet. Lägg på äppelskivorna. Grädda ca 25 minuter mitt i ugnen tills fyllningen stannat.
  3. Toscatäcke: Smält smöret och tillsätt mjöl, socker, glykossirap och mandelspån. Låt sjuda upp under omrörning. Häll ut smeten över kakan och fortsätt grädda ytterligare 8-10 minuter tills toscatäcket fått fin ljusbrun knäckfärg.
  4. Servera pajen ljummen eller kall tillsammans med lättvispad grädde eller vaniljglass.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.