Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Äppeltosca

 
  • Serverar: 5-6 portioner
Skriv ut

God äppelpaj.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugn 225º.
  2. Pajbotten: Smält fettet i en kastrull, låt det svalna lite. Rör ner sockret och mjölet blandat med bakpulver och arbeta snabbt ihop degen. Platta ut den i en pajform (ca 26 cm i diameter) och tryck upp den lite på kanten.
  3. Toscasmet: Smält fettet i en kastrull. Blanda i socker, mjöl och mjölk och koka upp under omrörning tills det tjocknar. Blanda i nötter och frön.
  4. Skala, kärna ur och skär äpplena i tunna skivor. Fyll pajskalet "rågat".
  5. Häll toscasmeten över äpplena och sätt in formen i nedre delen av ugnen. Grädda tills äpplena är mjuka och toscatäcket känns knäckigt, 20-25 minuter.
  6. Servera med vaniljsås eller grädde.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.