Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Äppeltryffel

 
  • Serverar: 40 portioner
Skriv ut

Tryffel är ljuvligt, och äppeltryffel låter spännande ... måste testas.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Hacka chokladen fint. Skölj frukten väl och skär den i bitar. Lägg den i en kastrull med timjan, vin och grädde och låt sjuda under lock 20 minuter. Passera genom en sil, lägg det i en kastrull och koka ihop tills knappt 1 dl återstår.
  2. Rör i vaniljsocker, farin och choklad och rör tills chokladen smält. Blanda ned calvados eller äppeljuice. Låt stelna, skeda upp gryffeln, rulla den i finriven choklad eller kakao och förvara i kylskåp.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.