Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Äppelzabaione

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Sabayon, sabayonne, zabaione, zabaglione ... Spelar väl ingen större roll egentligen, vad som är viktigt är att det här är så läckert att man nästan tittar i kors! Godast till den här desserten är färskpressad äppeljuice, t ex Brämhults eller Signum, eller varför inte hempressad?

Ingredienser

Instruktioner

  1. Dela och kärna ur äpplena. Skär halvorna i små tärningar och lägg dem i en kastrull tillsammans med smör, citronsaft och socker. Värm dem på låg värme tills de blir litet mjuka, ca 5 minuter. Ställ dem åt sidan.
  2. Vispa samman äggulor och socker i en vid, tjockbottnad kastrull. Vispa ned äppeljuice och ställ kastrullen på låg värme. Vispa hela tiden till ett skum och, när skummet börjar bli ljummet, tillsätt calvados och fortsätt vispa tills den första kokbubblan syns. Häll snabbt över alltsammans i en kall skål.
  3. Fördela de mjuka äppeltärningarna i 4 skålar eller glas. Häll zabaionen över och lägg ev några extra äppeltärningar ovanpå.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.