Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Äpple med marängtäcke

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Äppelhalvor som gömmer apelsinmarmelad under ett pösigt marängtäcke blir en läcker, söt och syrlig dessert, som dessutom är ganska smal.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175°. Halvera äpplena och gröp ur kärnhuset med kuljärn eller tesked. Skär gärna av en liten bit på den runda sidan så att de står stadigt i en smord ugnssäker form.
  2. Vispa äggvitan hårt. Tillsätt sockret, lite i sänder och vispa till en tjock och blank smet.
  3. Fyll apelsinmarmelad i hålen efter kärnhuset i äppelhalvorna och klicka marängsmeten ovanpå. Hacka hasselnötterna grovt och strö över marängen.
  4. Sätt in äppelhalvorna i ugnen 15-20 minuter eller tills marängen fått fin färg. Känn efter med sticka att äppelhalvorna är mjuka. Serveras ljumma

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.