Äppelhalvor som gömmer apelsinmarmelad under ett pösigt marängtäcke blir en läcker, söt och syrlig dessert, som dessutom är ganska smal.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175°. Halvera äpplena och gröp ur kärnhuset med kuljärn eller tesked.
Skär gärna av en liten bit på den runda sidan så att de står stadigt i en smord ugnssäker form.
- Vispa äggvitan hårt. Tillsätt sockret, lite i sänder och vispa till en tjock och blank smet.
- Fyll apelsinmarmelad i hålen efter kärnhuset i äppelhalvorna och klicka marängsmeten ovanpå. Hacka hasselnötterna grovt och strö över marängen.
- Sätt in äppelhalvorna i ugnen 15-20 minuter eller tills marängen fått fin färg. Känn efter med sticka att äppelhalvorna är mjuka. Serveras ljumma
Publicerat den
29 september 2008
Liknande recept
Skriv kommentar