Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Äpple med täcke av hallonmousse

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Jätte gott! En festlig efterrätt till fina kalas.

Ingredienser

Instruktioner

Tärna äpplena. Koka med vatten, socker och citron till äpplena är mjuka men ej mos. Häll upp äpplekompotten i glas och strö lite kardemumma över. Hallonmoussen: Blötlägg gelantinbladet. Det går lika bra med gelantinpulver. Vispa grädden till ett löst skum. Vispa äggvitorna och socker hårt. Mosa hallonen och värm på plattan. Smält gelantinbladet i hallonen, låt den svalna och häll i limen. Blanda ner hallonen i marängen och därefter grädden, Häll hallonmoussen över äpplekompotten och låt stå i kylen ca 30 min. Strö lite crunch över hallonmoussen och toppa med några hallon. Servera.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.