Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Äpple- och calvadossås

 
Skriv ut

Underbart god sås som passar till mycket. Gillar du inte alkohol kan du skippa calvadosen och köra på cider. Glutenfri, laktosfri och äggfri.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Hacka det ena äpplet och fräs tillsammans med löken i rapsoljan tills det får färg. Tillsätt timjan, cider och calvados. Koka upp och låt sjuda tills hälften återstår.
  2. Häll på vatten, grönsaksfond och sojasås. Koka upp och låt sjuda tills ca 3 dl återstår. Smaka av med salt och sila sedan såsen. Hacka det andra äpplet fint och blanda ner i såsen. Klart!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.