Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Äpple- och currysoppa

 
  • Serverar: 3-4 portioner
Skriv ut

Kryddig och krämig soppa med fin syrlighet från äpplet.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Hacka löken fint. Skala och skär äpplet i små bitar. Fräs lök och äpple i smör tillsammans med curry i en kastrull. Strö över mjöl, blanda om, späd med buljong.
  2. Lägg i timjan, koka upp och låt allt sjuda i ca 5-6 minuter. Mixa soppan slät och tillsätt créme fraiche. Koka soppan ytterligare någon minut och smaka av med salt och peppar.
  3. Strö över lite färsk timjan och servera med surdegsbröd och ost.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.