Lättbakat bröd som är perfekt till ost.
Godast nybakat förstås, men kan också frysas.
Blir 1 bröd.
Instruktioner
- Ugn 225º.
- Lös upp jästen i det ljumna vattnet och blanda ner vetemjöl, rågsikt, sirap och salt. Kör degen 5 minuter i degblandare, eller knåda för hand i 10 minuter.
- Tillsätt hasselnötter och äppelbitar och kör ytterligare några sekunder. Låt degen jäsa övertäckt i bunken ca 30 minuter.
- Ta upp degen på mjölat underlag och forma till ett runt bröd. Lägg det på en smord plåt, pensla med vatten och strö över pumpakärnor och lite rågsikt.
- Jäs i 45 minuter till dubbel storlek. Snitta brödet med en vass kniv.
- Grädda i cirka 30 minuter.
Publicerat den
26 augusti 2008
Liknande recept
Skriv kommentar