Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Äpple och hasselnötsbröd

 
Skriv ut

Lättbakat bröd som är perfekt till ost. Godast nybakat förstås, men kan också frysas. Blir 1 bröd.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugn 225º.
  2. Lös upp jästen i det ljumna vattnet och blanda ner vetemjöl, rågsikt, sirap och salt. Kör degen 5 minuter i degblandare, eller knåda för hand i 10 minuter.
  3. Tillsätt hasselnötter och äppelbitar och kör ytterligare några sekunder. Låt degen jäsa övertäckt i bunken ca 30 minuter.
  4. Ta upp degen på mjölat underlag och forma till ett runt bröd. Lägg det på en smord plåt, pensla med vatten och strö över pumpakärnor och lite rågsikt.
  5. Jäs i 45 minuter till dubbel storlek. Snitta brödet med en vass kniv.
  6. Grädda i cirka 30 minuter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.