Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Äpple och ingefärsknyten

 
  • Serverar: 8 portioner
  • Tid: 25 minuter
Skriv ut

Snabbt och gott till fikat.

Ingredienser

Instruktioner

Sätt ugnen på 225º och hacka samman margarin, socker, mjöl och bakpulver i en matberedare. Tillsätt ägget och mjölken och arbeta ihop till en deg. Kavla ut till en avlång platta på mjölat bord ca 20x40 cm. Skär plattan i 8 kvadrater. Skala och riv äpplet och blanda det med ingefäran och fördela det på de 8 plattorna. Pensla kanterna med vispat ägg och nyp ihop de 4 hörnen så det blir ett knyte. Lägg bakplåtspapper på en plåt och lägg dit knytena. Pensla dem med ägg och strö över lite socker. Grädda ca 8 minuter i mitten av ugnen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.