Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Äpple- och kardemummakaka

(2 kommentarer)  
  • Tid: 50 minuter
Skriv ut

Saftig äpplekaka med smak av kardemumma

Ingredienser

Instruktioner

Smält smöret och blanda i mjölken. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl, bakpulver och kardemumma. Rör ner mjölblandningen i äggen. Rör ner smöret. Häll smeten i smord och bröad form. Lägg på rivet äpple. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 40 minuter, 175 grader.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • jzw0010 15 februari 2009

    Wow! Lagade denna kaka ikväll som efterätt på valentines-middagen och den blev helt underbar! Alla älskade den! Serverade med vanlijglass till, hur gott som helst.

  • Josses 25 september 2010

    Fick tummen upp av äldsta dottern! Hon gillar inte äpplen i bakverk så det var ett högt betyg. Själv tyckte jag det var för lite äpplen så nästa gång ska jag dubblera äpplena och ev trycka ner dem lite i smeten. En 4:a från oss

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.