Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Äpple- och morotsbröd

 
  • Serverar: 2 portioner
Skriv ut

Detta goda bröd rör du snabbt ihop och det ska inte jäsa. Det som tar lite tid är gräddningen, men då sköter det sig själv och du kan pyssla med andra saker under tiden.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 150 grader. Smörj formarna och bröa dem med sesamfrön.
  2. Skala och riv moroten grovt. Skölj och riv äpplet med skalet kvar.
  3. Blanda rågsikt, vetemjöl, rågkross, bikarbonat, salt och solrosfrön i en bunke. Rör ner filmjölk och sirap.
  4. Tillsätt till sist äpple- och morotsrivet. Det blir en ganska lös smet. Fördela smeten i formarna. Grädda bröden i 1½-2 timmar. Bröden ska kännas fasta, inte mjuka, när man trycker på dem.
  5. Ta gärna ut bröden ur formarna efter 1½ timma och lägg tillbaka dem på gallret i ugnen. På så sätt får bröden en god och knaprig yta. De ska då vara inne i max 30 minuter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.