Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Äpple paj med frasigt täcke

 
  • Serverar: 8 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

MIn svägerska gav mig detta enkla recept som sedan gjorts många gånger. Lätt och jätte gott

Ingredienser

Instruktioner

  1. Värm ugnen till 200 grader. Skala äpplena, ta bort kärn huset, och skär dom i fjärde delar, sen skiva äpple bitarna tunnt. Lägg dom i en pajform (helst i glas).
  2. I en liten skål, blanda socker och kanel och strö sedan blandningen över äpplena. Häll 1/2 dl vatten över äpplena. Med dina händer, blanda sedan ihop smöret, mjölet, och resterande 1 1/2 dl socker tills det blir grynigt.
  3. Sprinkla blandningen över äpplena som ett täcke. Baka i ugnen i 45-50 minuter eller tills äpplena är mjuka och ovansidan har ljusbrun färg. Låt svalna på galler.
  4. Servera med vispad grädde eller glass.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.