Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Äpple- & vaniljmuffins med valnötscrisp

 
  • Serverar: 10 portioner
Skriv ut

Ännu ett recept med muffins

Ingredienser

Instruktioner

  1. För bästa resultat och saftighet, se till att låta alla ingredienser stå framme 1-2 timmar så att allt får rumstemperatur.
  2. Sätt på ugnen, 225-250°C (vad som brukar funka bäst i din ugn). Skala och riv äpplet. Vispa ägg och socker fluffigt. Blanda alla torra varor till smeten och vänd ner i ägg- och sockerblandningen. Häll i det rivna äpplet och rör försiktigt om. Fördela smeten i stora formar.
  3. Blanda alla ingredienser till smuldegen, fördela crispet på muffinsarna. Grädda dem i mitten av ugnen tills de fått vacker färg, ca 10 minuter. Låt svalna.
  4. Gör smörkrämen av rumsvarmt, riktigt mjukt smör; blanda smöret med florsocker och vaniljsmak, vispa med elvisp till en mjuk, fluffig kräm. Spritsa ut krämen över de avsvalnade muffinsarna. Dekorera med en halv valnötskärna.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.