Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Äpplechips

(1 kommentar)  
  • Serverar: 1-2 portioner
Skriv ut

Frukt är godis.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lag: Koka upp socker, vatten och citronsaft i en kastrull och låt svalna.
  2. Skölj äpplen och skär dem i så tunna skivor som möjligt. Använd gärna en mandolin. Använder du små svenska äpplen kan det gå bra att skära med en osthyvel, men ofta är äpplet för brett. Lägg äpplena i den varma lagen några minuter.
  3. Sätt ugnen på 80 grader. Lägg avrunna äppleskivor bredvid varandra på bakplåtspapper och torka i ugnen i 3-5 timmar. De är klara när äppleskivorna går att bryta itu.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • liab 23 oktober 2009

    Goda. Mina fastnade lite i bakplåtspappret, men andra gången provade jag att vända dem efter halva tiden och då gick det bättre.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.