Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Äppledricka

 
Skriv ut

Blir ca 1 ½ liter.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skölj och skär äpplena i klyftor, låt kärnhus och skal vara kvar.
  2. Lägg äppleklyftorna i en gryta och häll på vattnet. Koka under lock på svag värme i 15 minuter. Låt självrinna i silduk i 30 minuter.
  3. Mät saften och häll tillbaka den i grytan och tillsätt socker. Koka på svag värme i 10 minuter.
  4. Tillsätt natriumbensoatet i ett par matskedar av den varma saften som sedan hälls i saften i grytan. Om saften fryses behövs inget natriumbensoat. Häll upp äppledrickan på varma, väl rengjorda flaskor. Förslut. Förvara kallt.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.