Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Äpplefocaccia

 
  • Serverar: 16 portioner
Skriv ut

Italiensk långpannebröd med syrliga äpplen och krämig ost. Brödet smakar allra bäst nygräddat.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Rör ut jästen i vattnet med salt och honung. Tillsätt durumvete och det mesta av vetemjölet. Knåda ca 10 minuter, helst i maskin. Låt degen jäsa under bakduk i ca 50 minuter.
  2. Smörj en djup plåt, 30x40 cm, med hälften av oljan. Ta upp degen och tryck ut den i plåten. Skär äpple och ost i bitar. Tryck ner äpple, ost och rosmarin i degen. Låt brödet jäsa i ca 20 minuter.
  3. Sätt ugnen på 250 grader.
  4. Pensla brödet med resten av oljan. Baka i mitten av ugnen ca 20 minuter. Strö över flingsalt. Låt svalna på galler.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.