Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Äpplekaka

 
  • Serverar: 4-6 portioner
Skriv ut

Äpplekakor-recept kan man aldrig få för många av eller hur? Här är en riktig goding.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugn 210º.
  2. Skala äpplena, halvera dem och tag bort kärnhuset.
  3. Koka äpplena 2-3 min i vatten.
  4. Blanda mjöl, socker och florsocker. Smula kallt smör i smeten.
  5. Riv Odense Mandelmassa 50/50 grovt och vänd ned den i smeten, lite i taget.
  6. Lägg äpplena i ett litet eldfast fat och fördela smuldegen över dem. Dekorera med riven mandelmassa.
  7. Baktid: Ca 15 min.
  8. Servera äpplekakan varm med vispgrädde, glass eller på danskt vis med crème fraiche.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.