Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Äpplekaka med kanel i långpannan

(2 kommentarer)  
Skriv ut

En supersaftig äppelkaka! Byt gärna ut äpplena till päron! Gör du en päronkaka istället kan du byta ut sockret och kanelen till råsocker och kardemumma på toppen! Jag gör 1,5 sats till min långpanna.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Klä en långpanna (25-35 cm) med bakplåtspapper och sätt ugnen på 200°.
  2. Smält margarinet sakta, bryn ej, och låt svalna. Skala äpplena och klyfta dem i mindre bitar. Vispa ihop ägg och socker mycket pösigt. Vispa i margarinet lite snabbt. Blanda ihop vetemjöl och bakpulver i en skål.
  3. Rör försiktigt i mjölblandningen med t.ex. en slickepott. Bred ut smeten jämnt på plåten.
  4. Tryck i äppelklyftorna. Blanda ihop socker och kanel och strö över äpplena. Gräddas mitt i ugnen i ca 15 minuter.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • linzy77 16 september 2012

    Supergod kaka och lätt att göra. När jag hade skalat äpplena och klyftat dem i mindre bitar la jag dem i en plastpåse och la 2 msk strösocker och 1 tsk kanel i plastpåsen och rörde om. Tänker göra denna kaka fler gånger. Jag gjorde enkel sats men nästa gång ska jag prova att göra 1,5 sats som du skrev.

  • Chyvero 20 september 2012

    Kakan var god, dock en aning för söt, nästa gång ska jag minska rejält på sockret.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.