Safig och supergod! 12 bitar á 2 poäng per bit kaka.
Instruktioner
- Lägg de hackade äpplena i en liten kastrull tillsammans med 2 msk vatten. Lägg på lock och sjud i 5 minuter eller tills äpplena mjuknat. Flytta över frukten till en mixer och kör till ett slätt mos. Det ska bli ungefär 1 1/4 dl.
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Lägg en bit bakplåtspapper i grund, avlång bakform, 25 x 15 cm. Blanda alla torra ingredienser i en bunke eller i matberedare. Tillsätt ägg, margarin, äppelmos, yoghurt och vaniljsocker och blanda.
- Häll smeten i formen och lägg äppelskivorna ovanpå. Strö över kanel och grädda i 35 minuter tills kakan fått fin färg. Värm aprikossylten med 4 msk vatten och rör om tills sylten smält.
- Pensla glasyren över kakan och servera den antingen varm eller kall.
Publicerat den
26 april 2009
Liknande recept
Skriv kommentar