Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Äpplemarmelad med kanel

 
Skriv ut

Riktigt god på en rostad smörgås

Ingredienser

Instruktioner

  1. 1. Skölj och dela äpplena i mindre bitar.Koka frukten med vattnet under lock på svag värme. Rör om då och då. 2. Passera det varma moset i en finmaskig sil. Väg moset. 3. Blanda äpplemos med socker och lägg i kanelstängerna. Koka marmeladen långsamt under omröring tills den håller för marmeladprovet 4. Ta upp kanelstängerna och häll upp marmeladen på varma burkar och sätt på lock . Vänd burkarna upp och ner i ca 5 minuter. 5. Vänd burkarna rätt och låt dem svalna. Förvara marmeladen kallt.
  2. MARMELADPROVET : Lägg en sked marmelad på en tallrik . Dra med baksidan av skeden genom marmeladen om den ej flyter samman så är den klar .

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.