Smaka som äpplemunkar.
Instruktioner
- Smula jästen i en degbunke. Smält matfettet och häll på mjölken.
Häll över jästen och rör tills den lösts upp.
Tillsätt salt och sirap. Blanda i mjölet lite i taget med maskin eller för hand.
Klicka ut degen i bullformar.
Ställ dem på en plåt.
Gör en grop i mitten på bullarna.
Smaksätt äppelmoset till fyllningen med vaniljsocker.
Lägg på fyllningen i gropen på bullarna.
Låt jäsa i 30-40 minuter utan bakhanduk eftersom fyllningen är kladdig.
Pensla ev. bullarna med uppvispat ägg.
Strö över hackad mandel och pärlsocker efter smak.
- Grädda bullarna mitt i ugnen i 250 grader i ca 8 minuter. Låt dem kallna utan bakduk på galler.
Bullarna går med fördel att frysa.
Publicerat den
29 mars 2008
Skriv kommentar