Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Äpplemosbullar

 
  • Serverar: 25-30 portioner
Skriv ut

Smaka som äpplemunkar.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smula jästen i en degbunke. Smält matfettet och häll på mjölken. Häll över jästen och rör tills den lösts upp. Tillsätt salt och sirap. Blanda i mjölet lite i taget med maskin eller för hand. Klicka ut degen i bullformar. Ställ dem på en plåt. Gör en grop i mitten på bullarna. Smaksätt äppelmoset till fyllningen med vaniljsocker. Lägg på fyllningen i gropen på bullarna. Låt jäsa i 30-40 minuter utan bakhanduk eftersom fyllningen är kladdig. Pensla ev. bullarna med uppvispat ägg. Strö över hackad mandel och pärlsocker efter smak.
  2. Grädda bullarna mitt i ugnen i 250 grader i ca 8 minuter. Låt dem kallna utan bakduk på galler. Bullarna går med fördel att frysa.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.