Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Äpplemuffins

 
  • Serverar: 12 portioner
Skriv ut

Jättegoda. Går bra att servera som efterätt med en klick vaniljvipt till.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär äpplena i klyftor som delas på hälften. Lägg dem i en skål och strö över 1 tsk kanel. Blanda så att kanelen lägger sig på äpplena.
  2. Hetta upp mjölken i en kastrull, ställ åt sidan och lägg i smöret så att det smälter. Vispa ägg och socker vitt och poröst. Blanda bakpulver och mjöl i en liten skål. Tillsätt mjölet växelvis med mjölken i äggblandningen.
  3. Häll ned ned äpplebitarna i smeten och rör ett par tag så det blandas.
  4. Fördela smeten i formarna. Strö över råsocker.
  5. Grädda mitt i ugnen i 200° ca 15 minuter. Låt svalna under bakduk.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.