Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Äpplen i ingefärskola med kesellakräm och kanelsmulor

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Söt kola, syrlig kesellakräm och knapriga smulor på toppen. Vilken drömdessert!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala, kärna ur och skär äpplena i klyftor. Koka ihop socker, sirap, grädde och ingefära till en kolasmet. Koka äpplena mjuka i kolasmeten ca 8 minuter. Låt svalna. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Blanda alla ingredienser till kanelsmulorna och strö ut dem på en plåt. Grädda mitt i ugnen ca 8 minuter. låt kallna. Blanda kesellan med florsocker. Rör i grädden.
  3. Lägg upp äpplena på tallrikar och skeda över kolasåsen. Strö över kanelsmulor och servera med kesellakräm.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.