Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Äpplen med fyllning

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Det finns mängder av goda äppelrätten! Här en där man ugnskokar äpplena i vitt vin och äter dem halvljumma med hårt vispad grädde.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala äpplena. Gräv ur kärnhusen utan att göra hål rakt igenom. Fyll hålen med en blandning av russin, mandel och farin.
  2. Låt matfettet smälta i ugnssäker form, pacera äpplena där.
  3. Blanda samman vin och vatten, apelsin- och citronskal samt citronsaft. Häll över äpplena. Tryck fast en bit aluminiumfolie över rätten eller lägg lock över. Sätt in i 225 graders ugnsvärme och låt den småkoka 20 minuter eller tills äpplena är mjuka.
  4. Servera med vispad grädde.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.