Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Äpplen med maräng

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

En variation på äppelefterrätter

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala kärna ur äpplena och skiva dem tunt i en smord eldfast form. Ringla över sirap och strö på kanel.
  2. Sätt in formen i 200 gr. varm ugn ca. 1/2 tim. Vispa vitorna hårt och blanda i finhackade valnötskärnor
  3. Tag ut äpplena och låt svalna något. Slå på äggviteblandnimngen. Sänk temp till: 175 grader och ställ in formen igen ca. 12 eller tills äggvitan fått lite färg. Servera med vispad grädde

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.